Forsikringsselskaber

Det kan være en vanskelig affære at vælge imellem de mange danske forsikringsselskaber. For er man automatisk bedre dækket, jo dyrere forsikringen er? Eller er Danmarks billigste forsikringsselskab også lig med Danmarks bedste forsikringsselskab? Alt dette får du svaret på her.

Forsikringsselskaber i Danmark

Herunder kan du se en liste over alle de forsikringsselskaber, der findes i Danmark. Stjernerne viser, hvor godt andre brugere bedømmer de forskellige selskaber, hvilket giver dig en ideel mulighed for at bruge andres erfaringer til din fordel, når du vælger dit kommende forsikringsselskab.

Har du selv enten gode eller dårlige oplevelser med et dansk forsikringsselskab, kan du ligeledes bidrage med din mening ved at klikke på det pågældende selskab. Du kan give karakterer inden for kategorierne pris, dækning, selvrisiko, behandlingstid og service, men vi opfordrer dig til at komme med en saglig begrundelse for din anmeldelse, så den er til mest mulig nytte for andre. Mangler der et forsikringsselskab på listen, er du mere end velkommen til at skrive navnet i en kommentar under artiklen eller kontakte os via mail (info@forsikringsguide.net).

Klagestatistik og kundetilfredshed
Her kan du se en statistik over, præcis hvor mange klager kunder har fået medhold i fra Ankenævnet for forsikring. Tallene er regnet om til et indeks, hvor 100 svarer til gennemsnittet for alle selskaber. Det betyder, at værdier under 100 er bedre end gennemsnittet.

For at finde frem til kundetilfredsheden har vi samlet data fra Forsikring & Oplysnings årlige undersøgelser af de største, danske forsikringsselskaber. Igen er 100 gennemsnittet, men her er værdier over 100 bedre end gennemsnittet.

Træt af dit forsikringsselskab?
Det er nemt at skifte forsikring – indhent 3 tilbud på en ny forsikring på 5 minutter.

De største danske forsikringsselskaber

 • Normal
 • Almindelig Brand Forsikringx
 • Topdanmarkx
 • Tryg forsikringx
Klagestatistik viser antal klager, hvor kunden har fået medhold. Et klageindex under 100 indikerer at selskabet er bedre end gennemsnittet (vægtet efter markedsværdi). Kilde: ankeforsikring.dk.
Kundetilfredshed er baseret på en årlig undersøgelse fra Forsikringsoplysningen og værdier større end 100 indikerer at selskabet er bedre end gennemsnittet. Kilde: forsikringogpension.dk

Sådan bruger du grafen
Her kan du se, hvordan du bruger grafen ovenfor til at sammenligne de enkelte forsikringsselskaber.

Sådan finder du det bedste forsikringsselskab for dig

Man kan fristes til at tro, at jo dyrere forsikringen er, desto bedre er dækningen. Men faktum er, at der findes både gode og mindre gode forsikringsselskaber derude – helt uafhængig af deres pris. Med ovenstående anmeldelse af de danske forsikringsselskaber i baghovedet har du lettere ved at navigere rundt, når du skal finde det forsikringsselskab, som passer bedst til dig.

Der er dog nogle væsentlige parametre, du skal have for øje, før du beslutter dig for et selskab. Det bedste forsikringsselskab for andre, er nemlig ikke nødvendigvis det bedste valg for dig. Du skal derfor overveje:

 • Dækningsgrad og forsikringsbetingelser
 • Pris
 • Selvrisiko
 • Service

Dækningsgrad og forsikringsbetingelser

Dækker forsikringen de behov, du og din familie har? Er du forsikret ordentligt i forhold til småfarlige fritidsinteresser? Får børnene erstatning, hvis de besvimer og slår sig på legepladsen? Og dækker indboforsikringen overhovedet den drone, du købte i julegave? Husk at læse forsikringspolicen grundigt igennem, så du sikrer dig, at du og din familie er dækket ind alt efter jeres livsstil. Vær i samme ombæring grundig, når du giver dine oplysninger til forsikringsselskabet. Detaljerede og korrekte oplysninger har meget stor betydning for dine erstatningsmuligheder.

Pris

For mange forsikringstagere handler det om at finde en så billig forsikring som muligt. Tilhører du en bestemt erhvervsgruppe, kan du derfor ofte med økonomisk fordel melde dig ind i et forsikringsselskab, som har en aftale med din fagforening. Er der ingen rabat for din arbejdsgruppe, tilbyder de fleste danske forsikringsselskaber heldigvis samlerabat, hvis du tegner flere af dine forsikringer hos dem. Det er derfor en god idé at undersøge priserne – ikke blot for den forsikring du mangler, men også for de forsikringer du måske allerede har. Du kan passende bruge forsikringsguide.dk til formålet. Her kan du sammenligne op til seks forskellige forsikringsselskaber ad gangen, så du sikrer dig, at du får markedets bedste pris.

Selvrisiko

Jo højere selvrisikoen på din forsikring er, desto lavere forsikringssum skal du betale. Men det betyder samtidig, at du skal være sikker på, at din økonomi kan holde til selv at skulle punge ud, når skaden sker. Vælg derfor altid en selvrisiko, som stemmer overens med dit økonomiske råderum samt værdien af det, du forsikrer. Har du en gammel bil, kan det til tider betale sig at køre med høj selvrisiko, fordi bilen i sig selv kan udskiftes for et lavt pengebeløb. Du kan læse mere om bilforsikringer her.

Service

Mange danskere opdager desværre først, om deres forsikringsselskab er et godt eller skidt valg, den dag uheldet sker. Pludselig indser de, at den billige forsikring måske slet ikke dækker alle deres behov, eller også oplever de, at det dyre forsikringsselskab har en urimelig lang behandlingstid og udnytter tvetydige, juridiske definitioner til at smække kassen i. Men det kan være svært på forhånd at undersøge, hvor god en service det pågældende forsikringsselskab yder. Du kan dog rådføre dig med de ovenstående erfaringer fra andre bruger eller sammenligne de enkelte selskabers markedsandel med hvor mange klager, de modtager.

Ifølge tal fra Forsikring&Pension havde Tryg og Topdanmark den største markedsandel, når det kom til skadeforsikringer i 3. kvartal af 2013. De restende otte mest populære forsikringsselskaber i Danmark er som følger:

Markedsandele for de største Forsikringsselskaber i Danmark

Kommentarer

 1. jan funch skriver

  hvordan med bådforsikring ? er det for småt.
  Der er nok en del bådejere som i de seneste storme har fået nærkenskab til deres forsikring.
  f.eks Pataniae eller soeassurancen danmark.

  • skriver

   Der er som udgangspunkt ikke noget, der er for småt. Men jeg må indrømme at mit kendskab til den niche er ret begrænset, men jeg kigger nærmere på det. Kom endelig med flere bud på selskaber af den type, der burde på listen.

   Mikkel

 2. Christian skriver

  I mangler Minforsikring.. Den bruger jeg – super nemt og billigt – kanon behandling, da jeg havde indbrud.!

 3. skriver

  Hej. Jeg vil rigtig gerne anmelde Søassurancen (den tidligere nævnte bådforsikring). Har haft en meget meget dårlig oplevelse med dem, som jeg mener, at andre bør kende til.
  vh. Isa

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *